Centraal Station en Kievitwijk

Het station Antwerpen-Centraal uit 1905 is altijd een prachtig stationsgebouw geweest, maar naar hedendaagse normen had het een te beperkte capaciteit. Grondige structureringswerken waren nodig om de hogesnelheidstrein door het station te laten rijden richting Nederland en een spoorverbinding onder de stad te leggen. Eurostation slaagde erin om deze werken uit te voeren zonder verzakkingen of scheuren in het historische stationsgebouw. Bovendien werd het station niet buiten dienst gesteld. Qua architectuur, engineering en planning is dit een internationaal erkend technisch hoogstandje. In 2009 werd het vernieuwde station ingewijd.

De tweede stationstoegang aan het Kievitplein met een eigen atrium vormt een hedendaags antwoord op de oude monumentale ontvangsthal aan het Astridplein. Het stadsproject Kievit biedt een unieke kans om in de dicht bebouwde 19de-eeuwse stadsgordel een nieuwe publieke ruimte van formaat te creëren. De Kievitwijk wordt denser bebouwd en vervult qua uitstraling en gebruiksmogelijkheden een scharnierrol. Nieuwe economische activiteit op maat van de stationsomgeving krijgt hier een plaats o.m. door nieuwe publieke en commerciële invullingen. Een aantal belangrijke hoofdkantoren (Elia, Fidea) vonden in deze wijk onderdak.  Het Mediahuis voor De Persgroep van Crepain Binst Architecture is de laatste realisatie. De verlaten spoorweggronden wordt nieuw leven ingeblazen met groen en met sport- en speelruimte voor de buurt.

Praktische info

Bel of mail ons voor een voorstel en offerte voor een geslaagd bezoek.

Tel.: 0032 3 338 39 39 - E-mail: info@expeditiedestad.be

Reserveer