Ochtend in de stad

Wie 's nachts door de stad fietst, krijgt een heel ander beeld dan overdag. Banale plekken blijken een eigen leven te leiden, terwijl de drukste wijken uitgestorven lijken. Allerlei mensen en diensten zorgen ervoor dat wij op beide oren kunnen slapen en 's anderendaags gewoon de draad weer kunnen opnemen. We vertrekken om vier uur 's ochtends en gaan op zoek naar de mechanismen die de stad tijdens de nacht draaiend houden. Zodat u 's ochtends vers brood bij het ontbijt heeft, uw post en krant in de brievenbus krijgt, uw huisvuil wordt opgehaald, u via de radio het eerste nieuws van de nieuwe dag hoort en verse groenten, vis en vlees geleverd worden aan de winkels.

We zien de zon opgaan, terwijl de stad opnieuw tot leven komt. Het stadsbezoek duurt tot acht uur. Met een lekker ontbijt ronden we de nacht af, tot een uur of negen. Dan kan de dag écht beginnen.

Praktische info

Enkel op werkdagen en uitsluitend van mei tot en met september.

Vertrek: 4 uur op het Steenplein

Einde: 9 uur aan het Steenplein

Prijs: € 30 per persoon, inclusief ontbijt om 8 uur, maar exclusief fietshuur. 

Voor 10 euro kan u wel een fiets huren via ons secretariaat.

Minimum 8 en maximum 15 personen per gids.

Denk aan regenkledij en een veiligheidshesje. Zo vroeg in de ochtend kan het ook koud zijn. Handschoenen en een trui kunnen van pas komen.

Reserveer

BOOK NOW