Linkeroever & Le Corbusier

Datum
zaterdag, 20 juli, 2019 - 14:00 tot 16:00
Prijs
€ 10.00
Locatie
Ingang voetgangerstunnel L.O.
Frederik Van Eedenplein
Antwerpen L.O. 2050
Categorie
Stadsverkenning van 2 tot 3 uur

Tussen de twee wereldoorlogen in was de Antwerpse Linkeroever het voorwerp van internationale ontwerpwedstrijden en prestigieuze projecten. Ook architecten als Léon Stynen en Le Corbusier namen hieraan deel en hadden grootse plannen voor een gebied waar amper iets stond. Zij hebben de wedstrijd niet gewonnen maar de modernistische inslag tekent tot op vandaag de wijk.

Op dit moment ondergaat Linkeroever een grondige facelift. De woonblokkenwijk Europark krijgt een nieuwe, verkeersluwe verkeersas waarrond zich een aantal woon-, zorg-, cultuur-, onderwijs- en kinderopvang-voorzieningen concentreren. Het InterGenerationeel project LinkerOever (IGLO) maakt de heterogene wijk sociaal samenhangender. Het ontwikkelingsproject Regatta voorziet nabij het Galgenweel, het grootste zeilmeer van Vlaanderen, in 450 woningen, 1100 appartementen, kantoren en winkels. Langsheen het meer verrijst een wijkpark van 12 hectare, naar ontwerp van het Italiaanse architectenduo Secchi & Vigano. 
Het Sint-Annabos (96 ha) wordt samengevoegd met Middenvijver (30 ha) en Burchtse Weel. De drie gebieden vormen nu al samen een groene ring rond het westen van de stad met ruimte voor sport en recreatie. De heraanleg is nauw verbonden met de aanleg van de Oosterweelverbinding, vooral wat het Sint-Annabos betreft.

Wilt u reserveren?